Zonnepanelenpark bij TT Circuit Assen

ASSEN

Een overkapping met ruim 21.000 zonnepanelen zal boven de motorparkeerplaats van het TT Circuit Assen komen. Het bestaande parkeerterrein van circa 8 hectare wordt vergroend en behoudt zijn functionaliteit als motorparkeerplaats.

Het mondiale racecircuit heeft daarmee een absolute wereldprimeur. Nergens ter wereld is een dergelijke overkapping, met duurzaam energiek effect, te vinden. Er wordt een zonnepanelenpark gerealiseerd dat ruim tweeduizend gezinnen van energie kan voorzien: Zonnepark XXL. Unieke samenwerking Zonnepark XXL is een initiatief van GroenLeven, Bovemij en het TT Circuit Assen. Tezamen met de Provincie Drenthe zijn de handen ineengeslagen om het zonnepanelenpark te realiseren. Dit is niet mogelijk zonder de financiële partners ABN AMRO, Drentse Energie Organisatie en Bovemij. Hoofdaannemer GroenLeven voert dit project samen uit met Mannen van Staal uit Leeuwarden en Van der Wiel Infra & Milieu uit Drachten. GroenLeven heeft een bewuste filosofie om dit met noordelijke bedrijven te realiseren.

Auteur

Albert-Jan Garama