r u i m t e P60

ASSEN

Rudy en Wiets Lanjouw hebben r u i m t e P60 geopend aan de Portugallaan 60 in Assen. In de nieuwe (kunst)ruimte geven Wiets en Rudy collega kunstenaars de gelegenheid een solo tentoonstelling van hun werk te maken.

ASSEN - ,,Het was al een atelier, maar het is nu echt r u i m t e P60”, vertellen Rudy en Wiets. ,,De geprogrammeerde tentoonstellingen zijn van collega kunstenaars wiens werk wij erg waarderen, waarbij de hoofdmoot abstractie zal zijn.” Het jaarprogramma laat Nederlandse kunstenaars zien met een indrukwekkend CV, waaronder Dolf Verlinden uit Groningen, Rene Korten en Paul Corvers., De animo om hier te exposeren is groot. Binnen twee weken hadden wij het hele jaar al rond.” ,,De geëxposeerde werken zijn natuurlijk te koop. We hopen op bezoekers met een warm hart voor de kunst. Geïnteresseerd publiek, verzamelaars. Bezoekers, die meestal verrast zijn door de combinatie van het gebouw en het werk. Sommige van de kunstenaars exposeren ook in musea en zij zijn ook enthousiast over de ruimte.” Om verschillende redenen besloten Rudy en Wiets een tentoonstellingsruimte te maken. Ten eerste waren werken van deze kunstenaars in het verleden niet of slechts mondjesmaat te zien in het Noorden. ,,We draaien al zo’n 25 jaar mee. Toen waren er nog een aantal goede galeries, waar nu bijna niks meer van over is. We gaan veel beurzen bij langs waarbij je abstracte werk ziet en dan is het zo jammer dat het hier niet getoond wordt. Daarnaast vinden wij het plezierig te laten zien wat wij goed vinden.” Daarnaast heeft het duo de beschikking over de ruimte die aan het huis zit. ,,Alles kwam bij elkaar. De ruimte was klaar en wij zijn ook zo ver.” ,,De tentoonstellingen zijn op de openingszondag en de drie daarop volgende weekenden te zien." De bezoekuren zijn dan van 13.00 uur tot 17.00 uur op de vrijdag en de zondag en op afspraak. Momenteel is het werk van Rudy zelf te zien. Zijn werk laat zich omschrijven als abstracte schilderijen met een sterk architectonische inslag. De gelaagde werken op doek, papier en paneel zijn komend weekend nog te zien. De voorkeur voor de abstracte kunst heeft zich in de loop der tijd ontwikkelt legt het duo uit. ,,We zijn al veertig jaar in kunst geïnteresseerd. Je kijkt naar kunst en gaandeweg ontwikkel je je smaak. Wij voelen ons prettig bij de vrijheid die je in abstractie ziet.” Rudy laat zich voor zijn werk inspireren door muziek, ritme en sporen. Dat laatste loopt als een rode draad door zijn huidige werk. ,,Mijn werk is gelaagd en er zijn letterlijk sporen in terug te vinden van andere lagen.” Kijk voor meer informatie en de data van de tentoonstellingen op www.ruimtep60.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama