COLUMN Cultureel Hart Assen met Eva Eggens

ASSEN

Jongeren uit Assen maken kennis met kunst & cultuur

ASSEN - Wandel je tussen 18 en 20 april door Assen, is de kans groot dat je ze tegenkomt: jongeren op pad voor een Rondje Cultuur. Zo’n 1750 leerlingen van het Voortgezet Onderwijs duiken deze drie dagen in het culturele aanbod van Assen door het volgen van een workshop en het bezoeken van een voorstelling. Op deze manier maken zij kennis met kunst & cultuur en ontdekken zij wat er op dat gebied in Assen te beleven valt. De voorbereidingen voor Rondje Cultuur zijn op dit moment in volle gang. Het belooft een bruisend programma te worden! Leerlingen verspreiden zich over de verschillende instellingen die meewerken aan Rondje Cultuur (Drents Archief, Drents Museum, Bibliotheek Assen en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur) en volgen hier een workshop.Dit kan bijvoorbeeld een workshop hiphop/breakdance zijn, theatersport, animatie of een digital game over het verleden van Assen. Als klap op de vuurpijl bezoeken de leerlingen een fascinerende voorstelling met theater, dans, muziek en cabaret in Theater de Nieuwe Kolk. Natuurlijk is er nog veel meer te zien op het gebied van kunst & cultuur in Assen. Om deze reden – maar natuurlijk ook om het heuglijke feit dat Rondje Cultuur volgend jaar tien jaar bestaat – ben ik alweer druk bezig om er volgend jaar samen met de andere cultuurinstellingen een extra spetterende tiende editie van te maken! Leerlingen zullen dan niet één, maar meerdere workshops volgen en voorstellingen zien. Het programma van Rondje Cultuur zal dan ook wordenuitgebreid met extra activiteiten binnen de scholen, zoals het zien van een film of het schrijven van een verslag. Zo krijgen jongeren uit Assen een compleet beeld van wat onze mooie stad op het gebied van kunst & cultuur te bieden heeft! Eva Eggens, Adviseur Onderwijs & Amateurkunst ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Auteur

Albert-Jan Garama