The Passion in Assen

ASSEN

Goede Vrijdag, vrijdag 25 maart, zal in de MFA Kloosterveste in Assen een muzikale verbeelding van het lijdensverhaal van Jezus Christus worden uitgevoerd.

Bij de Assense versie van ‘The Passion’ is een groot aantal vrijwilligers betrokken. Het interkerkelijke gospelkoor El Elohim verzorgt het muzikale gedeelte en het toneelspel wordt verzorgd door leden van de protestantse wijkgemeente De Drieklank. Voor de beide gratis voorstellingen konden online kaarten worden gereserveerd; de voorstelling zal twee keer voor een uitverkochte zaal worden gespeeld. Inmiddels is bekend geworden dat Burgemeester Out van Assen de tweede voorstelling van de avond zal bijwonen. De uitvoering van de Assense Passion in de MFA Kloosterveste vertelt het bekende Paasverhaal met al haar contrasten, maar dan in de huidige tijd geplaatst. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van audiovisuele effecten, zodat de vertelling zich afspeelt op bekende locaties in Assen. Daarnaast zingt het koor bijpassende popsongs van Nederlandse én Drentse artiesten. Diedrik Pepping, jeugdouderling van De Drieklank is de motor achter dit project. Zijn drijfveer is het motiveren en stimuleren van mensen in hun zoektocht naar het geloof. “Sommige mensen vinden het niet meer in de zondagse kerkdienst”, aldus Pepping. “Ik hoop met dit project een verbinding te kunnen leggen tussen de kerk enerzijds en de zoekende mens anderzijds. En het mooie is, dat dit project ook een verbinding legt tussen de verschillende leeftijdsgroepen in de kerk. De jongste deelnemer is 10 jaar, de oudste bijna 70.”

Auteur

Albert-Jan Garama