Sam's Kledingactie Anloo en Rolde

ROLDE

Ook dit jaar vindt in ANLOO en ROLDE de kledinginzamelingsactie plaats van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood.

Iedereen kan dan gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren op onderstaand adres: Protestantse Jacobuskerk, Kerkbrink 5 in Rolde op 09-04 van 10.30 tot 12.30 uur. Magnuskerk, Kerkbrink 1 in Anloo 09-04 van 9.30 tot 12.00 uur. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh: Situatie: Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen? Voor meer informatie over Sam's Kledingactie en de gesteunde projecten kijk op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

Auteur

Albert-Jan Garama