Geslaagd open huis de Boshof Assen

ASSEN

Zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openden hun deuren voor het grote publiek. Zo ook Icare. Op zaterdag 19 maart, tijdens de week van zorg en welzijn, kon iedereen een kijkje nemen in revalidatiecentrum Boshof in Assen.

Bezoekers konden kennismaken met het Icare behandel- en adviesteam bestaande uit ergotherapeuten, fysiotherapeuten, een logopedist en een diëtist. Daarnaast was ook het psychogeriatrisch team (zorg voor dementerenden) van Icare aanwezig. Medewerkers van geriatrische revalidatie beantwoorden alle vragen over revalidatie en herstelzorg in de Boshof. Bij Medipoint konden specifieke vragen over hulpmiddelen gesteld worden. De stand van Jannie’s Schoenen Express met speciale schoenen voor voetproblemen werd goed bezocht. Een aantal bezoekers is met een paar nieuwe schoenen weer de deur uitgegaan. Er was een speciale looproute door het gebouw gemaakt zodat iedereen alles goed kon zien. Op de route naar de beweegtuin kon men bij maaltijdvoorziening Apetito een bakje erwtensoep nuttigen. Oud revalidanten en hun familieleden, zochten elkaar en het personeel op om even bij te kletsen. Onder het genot van een kop koffie of thee en een lekkernij leek het wel een reünie. Het was een gezellige dag. Boshof Boshof is een centrum voor revalidatie en herstelzorg. Hier kunt u tijdelijk verblijven om te revalideren of herstellen van een operatie of ziekte. Uw gehele verblijf, de behandeling en de verzorging zal in het teken staan van revalidatie/herstel om u zo snel en veilig mogelijk terug te kunnen laten keren naar uw eigen thuissituatie. Icare, behandeling en advies Is een multidisciplinaire eerstelijnspraktijk. Dat betekent dat er meerdere professionals met verschillende beroepen samenwerken en dat de zorg dichtbij u geleverd kan worden. Bij Icare kunt u hierbij denken aan: fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en een diëtetiek. Wilt u meer weten over de Boshof of het Icare behandeling en adviesteam? Kijk dan op www.icare.nl voor contactgegevens.

Auteur

Albert-Jan Garama