Bewoners Kloosterakker krijgen nieuw terras

ASSEN

Bij Kloosterakker Assen was onlangs veel bedrijvigheid. Vrijwilligers van de Lions Club in Assen zetten zich in om de plantenbakken en de kruidentuin voor de bewoners opnieuw in te planten.

Kloosterakker is een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. Dagbestedingscoach Annette Hovenkamp vertelt: “Het welzijn van onze bewoners staat altijd voorop. Bewegen en buiten zijn is voor dementerende ouderen echt heel belangrijk. Daarom waren we ook heel erg blij toen het Rabofonds ons een mooi bedrag schonk waarmee we onze terrassen van nieuwe beplanting konden voorzien. Ook is de kruidentuin helemaal opnieuw ingeplant. De kruidentuin is op hoogte zodat de bewoners zelf de kruiden kunnen verzorgen en oogsten. We gebruiken de kruiden voor het gezamenlijk koken van de maaltijden.” Een groep vrijwilligers van de Lions Club heeft ervoor gezorgd dat alle nieuwe planten in de plantenbakken werden gepot. Daarnaast nam de Lions Club voor de bewoners ook nog mooie potten met kleurrijke violen mee. De bewoners van Kloosterakker kunnen dit voorjaar lekker buiten genieten van mooie planten, fleurige bloemen en geurige kruiden.

Auteur

Albert-Jan Garama