Studenten Drenthe College Beste Vakmannen

ASSEN

Zeven studenten van Drenthe College streden van 17 tot en met 19 maart in RAI Amsterdam mee om titel Beste Vakvrouw of Vakman in hun vakdiscipline tijdens de landelijke Skills Heroes finales. Gerko Pasjes en Bryon Jorna mochten na drie dagen competitie op alle vlakken van hun vakgebied de gouden medaille mee naar huis nemen en de titel beste vakman voor respectievelijk motorfietstechniek en autotechniek. Marco Kloeze ontving de zilveren medaille bij de koks.

Afgelopen halfjaar hebben ruim 3.000 mbo-studenten verdeeld over 55 mbo-scholen in Nederland meegedaan aan voorrondewedstrijden in 34 wedstrijdrichtingen. Na de kwalificaties zijn uiteindelijk zo’n 150 finalisten door naar de landelijke finales. De landelijke winnaars, waaronder de winnende Drenthe College studenten, mogen in december hun krachten gaan meten met andere toppers uit heel Europa tijdens de EuroSkills in Göteborg, Zweden. De vakwedstrijden van Skills Heroes worden met ondersteuning van Skills Netherlands georganiseerd door nagenoeg elke mbo-instelling in Nederland. Skills Netherlands heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling en groei naar excellent vakmanschap bij de deelnemers, en creëert vaktrots bij zowel de studenten en docenten als ouders/verzorgers.

Auteur

Albert-Jan Garama