Pearle Yamaha Racing: nieuw Drents wegraceteam

ASSEN

Na een lange periode van voorbereiding is de start dan eindelijk gemaakt Pearle Yamaha Racing zal als nieuw Drents team met twee jonge coureurs gaan deelnemen aan de Open Wegrace Cup (OW Cup). Jaro Hoekstra uit Assen en Jeremy Hofstra uit Oosterwolde zullen voor het team gaan uitkomen in de snelle NK SuperCup 600. Beiden krijgen daarbij de beschikking over een Yamaha YZF-R6.

"Ik ben er trots op, dat we een team hebben kunnen samenstellen met mensen die zich ieder op hun eigen manier, al jaren met de wegrace bezig houden. Hiermee hebben we een schat aan ervaring voor handen": aldus teammanager Erik Hoekstra. Samen met Dennis van Schijndel en Mark Hofmann is hij medeoprichter van Pearle Yamaha Racing. Dennis van Schijndel (mede teammanager) neemt meer dan 25 jaar technische knowhow mee. Hij was als chef monteur onder andere actief in het ONK, de IDM, EK Superstock en WK Endurance. Voor de ondersteuning van Pearle Yamaha Racing is een stichting opgericht met de naam "Raceteam Drenthe". De stichting heeft als doel jong racetalent te begeleiden in hun weg naar de top. Met behulp van deze stichting is het team in staat om unieke sponsorpakketten en VIP-arrangementen aan te bieden. Niet alleen tijdens alle OW-Cup wedstrijden, maar ook tijdens de Dutch TT, World Superbike, British Superbike, Gamma Racing Day en de MXGP Assen. Pearle Yamaha Racing biedt Jaro Hoekstra en Jeremy Hofstra nieuwe doorgroeimogelijkheden. Zowel Jaro als Jeremy zijn ooit begonnen in het Molenaar Honda NSF 100 Championship om vervolgens door te stromen naar de Yamaha R125 Cup - Powered by GAMMA. De overstap naar de OW Cup was dan ook een logische vervolgstap. Pearle Yamaha Racing voorziet daar nu dus in. Voor Jaro wordt 2016 zijn eerste seizoen in de OW Cup. Het zal voor hem in eerste instantie een leerjaar worden met als doel om zoveel mogelijk kilometers te maken en vertouwen te krijgen in de 600cc machine. Jeremy begint aan zijn derde seizoen in deze steeds populairder wordende wegraceserie. Hij wil komend seizoen gaan strijden om een eindklassering binnen de top-10. Volgens Jeremy moet dat met de Yamaha YZF-R6 zeker mogelijk zijn. Samen met hoofdsponsor Pearle Opticiens wordt hard gewerkt aan de promotie van het team. Zo zijn beide coureurs regelmatig met hun demomotor te zien bij Pearle vestigingen in Nederland. De komende maanden zal nog veel aandacht worden besteed aan het preparen van de motoren en het verder vormgeven van het team en de website. Begin 2016 gaat Pearle Yamaha Racing nog een aantal buitenlandse trainingen rijden om er tijdens de eerste OW-Cuprace op 26 maart in Assen, helemaal klaar voor te zijn.

Auteur

Albert-Jan Garama