Ouderen genieten van pannenkoeken

WESTERBORK

De leerlingen van groep 6-7 van de chr. Basisschool De Wegwijzer hebben de bewoners van Börkerheem en hun opa’s en oma’s een pannenkoekenmaaltijd aangeboden.

In het kader van NLdoet en de nationale pannenkoekdag hebben deze kinderen alles geregeld. In de keuken van brasserie Diggels mochten de kinderen aan de slag om te bakken. Intussen was een ander groep bezig de tafels te dekken en alles te versieren. Een gastdame stond bij de deur en tijdens het eten werd er gezongen, en muziek gemaakt. Het was een zeer geslaagde ontmoeting tussen jong en oud. Dit was zowel in Börkerheem voor de bewoners alsook voor de grootouders van de leerlingen in het speellokaal van de MFA Groene Borg georganiseerd. Tijdens de voorbereidingen op deze dag werden de leerlingen in groepen verdeeld om dit gebeuren tot een succes te maken. Er werden taken verdeeld en uitgewerkt. Een kleine 30 bewoners van Börkerheem hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging voor een feestelijke maaltijd met pannenkoeken. Daarnaast waren er op school een vijftigtal grootouders van deze leerlingen te gast. Om iedereen van pannenkoeken te kunnen voorzien werd er samengewerkt met brasserie Diggels. De leerlingen mochten daar, onder deskundige leiding, gebruik maken van de keuken. Ook stelde men borden, bestek en warmhoud apparaten beschikbaar. OP beide locaties werden de gasten verwelkomd en begeleid naar de plaatsen aan tafel. De tafel was gedekt met versierde tafelkleden en er stonden vaasjes met geknutselde bloemen . De ruimte was versierd met ballonnen en zelfgemaakte slingers. Na een woord van welkom door één van de leerlingen werden de pannenkoeken geserveerd door de bediening. Een ander groepje zorgde voor het entertainmentprogramma met liedjes, dans en muziek. In een gezellige sfeer werd er door jong en oud genoten van de ontmoeting. De leerlingen van groep 6-7 hebben onder leiding van juf Mirjam en juf Thalita een enorme prestatie geleverd om zo verzorgd en professioneel dit evenement te organiseren en uit te voeren. Ze hebben veel vaardigheden geleerd en geoefend die niet in de Cito-toetsen terug te vinden zijn. Foto’s Corry Koppejan

Auteur

Albert-Jan Garama