Muziekvereniging Oranje trapt seizoen af

ASSEN

Muziekvereniging Oranje Assen gaf afgelopen zaterdag haar jaarlijks Voorjaarsconcert in MFA Schakelveld. Dit jaar was er veel tijd gereserveerd voor de muzikale kwaliteiten van de jeugd.

Meestal vult het A-orkest ongeveer 60% van het programma en de jeugd 40%. Nu was het omgekeerd. Een groot deel van het programma was gevuld met het aanstekelijke enthousiasme en de creativiteit van jeugdige muzikanten: de OKB (Orange Kids Band), de OYB (Orange Youth Band) en de Saxy Ladies. Het A-orkest gaf het publiek een preview op het ONFK-werk, Variations on a Scale van Philip Sparke. Op 9 april doet ze hiermee namelijk mee in de tweede divisie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten. Tevens liet de vereniging, d.m.v. de Saxy Ladies, zien dat ze uitstekend in staat zijn voor gelegenheden ensembles samen te stellen.

Auteur

Albert-Jan Garama