Het Jaor Deur (met Drentse Kinderliedties)

ASSEN

‘Het Jaor Deur (met Drentse kinderliedties)’ is een nieuw kinderliedjesproject, dat twintig nieuwe Drentse kinderliedjes in streektaal oplevert die bij allerlei speciale momenten van het jaar gezongen kunnen worden. Denk aan Kerst, Sinterklaas, Pasen, vakantie, feest, verjaardag en schoolreis. Ook vormen deze liedjes de rode draad tijdens een uniek kindersongfestival dat uitgezonden wordt door RTV Drenthe in december.

'Het Jaor Deur (met Drentse kinderliedties)' is een initiatief van een projectgroep bestaande uit zangeres Martijje, Jan Germs (Huus van de Taol), Jan Kruimink (Stenden Hogeschool Pabo Emmen) en Marinus Scholten (MS Muziekeducatie) en projectpartner RTV Drenthe. Na het succes van project ‘Jamero’ (2011, Neie Drentse Kinderliedties) bleek er een aanhoudende vraag te zijn naar meer eigentijds materiaal op het gebied van streektaal en muziek voor kinderen. Met name tijdens speciale momenten van het jaar wordt door kinderen relatief veel gezongen. Voor die momenten is er niet zo gek veel materiaal in het Drents. De projectgroep wil kinderen graag meegeven dat je trots mag zijn op je ‘eigen’ taal en dat het leuk is om op een speelse manier met streektaal bezig te zijn. De grote aftrap zal plaatsvinden door middel van het songfestival dat vier zaterdagen in december te volgen zal zijn op TV Drenthe. Voor de zomer verschijnt het liedjesalbum.

Auteur

Albert-Jan Garama