Culinaire Asserboswandeling

ASSEN

Een combinatie van een heerlijke boswandeling met verrassende culinaire gerechten. De wandeling begint bij Duurzaamheidscentrum in het Asserbos, met koffie/gebak en een rondleiding.

Het eerste deel van de wandeling door het Asserbos, wordt begeleid door een natuurgids, met verhalen over het bos dat in 1760 door Wolter Hofstede is aangeplant in een zg lanenstructuur. Het Asserbos is 100 ha groot en bekend door de Eendenvijver en de Kinderboerderij. De wandeling gaat op weg naar een restaurant voor een voorgerecht. Hierna vertellen stadsgidsen van de Asser Historische Vereniging over de geschiedenis van Assen en gaat de groep naar een ander restaurant voor het hoofdgerecht. Het dessert wordt na nog een korte wandeling genuttigd in het Duurzaamheidscentrum. De Culinaire Asserbos Wandeling is op zondag 3 april van 13.15 tot 18.30. De prijs bedraagt euro 34,95. Meer informatie en aanmelden: culinairassentevoet@gmail.com.

Auteur

Albert-Jan Garama