Tentoonstelling galerie Porselein achter turf Orvelte

ORVELTE

Vanaf Goede Vrijdag 25 maart is de tentoonstelling 'Pasen en voorjaarssfeer op porselein' in galerie Porselein achter turf, Melkwegje 2b in Orvelte geopend. Open van 11.00 uur tot 16.30 uur.

De tentoonstelling omvat sier- en gebruiksvoorwerpen van porselein, handbeschilderd met Paas- en voorjaarsmotieven door Dieneke Boektje van Het Porseleinen Boek uit Veendam, atelier voor handbeschilderd porselein. Er zijn verschillende soorten porseleinen eieren van klein tot groot met prachtige beschilderingen. Verder een kleine collectie iconen op porselein. Ook zijn er versieringen van gevlochten stro te zien, alles in het teken van Pasen en voorjaar. De versieringen zijn het met de hand gevlochten door Hennie Peeks uit Garminge. Zie ook www.hetporseleinenboek.nl

Auteur

Albert-Jan Garama