125 kilometer trailrun met startschot in Rolde

ROLDE

De Indian Summer Ultra is een trailrun van 125 kilometer door Drenthe. Het evenement vindt plaats op zaterdag 29 oktober. Het parcours loopt grotendeels door de gemeente Aa en Hunze en is voor 95% onverhard.

Begin dit jaar is de inschrijving geopend en de eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven waarbij de 125 km afstand tot nu toe de populairste afstand is. De startlocatie van de Indian Summer Ultra is nu definitief vastgesteld. Camping de Weyert in Rolde zal op 29 oktober trailrunners uit heel Nederland, en mogelijk ook uit Duitsland en België, verwelkomen. Niet alleen solo deelnemers kunnen deelnemen aan de 125 en 100 km onderdelen. Ook duo´s en teams van 3 tot 6 personen kunnen in estafette-vorm het traject dat uit 6 verschillende etappes bestaat afleggen. De ultratrailsport is groeien in Europa en ook In Nederland. Er zijn slechts een handjevol trails van 100 km of langer in Nederland. Op dezelfde dag kunnen lopers die minder ver willen lopen kortere afstanden afleggen. Inschrijven www.IndianSummerUltra.nl. Foto Tinus Knegt

Auteur

Albert-Jan Garama