VluchtelingenWerk Noord-Nederland in nieuw kantoor

ASSEN

VluchtelingenWerk Noord-Nederland Assen opende 11 maart haar kantoorruimte aan de Overcingellaan 17 te Assen. Het geheel werd feestelijk omlijst door klanken van de djembégroep Makandra. Vluchtelingen verzorgden de catering en vrijwilligers lieten gasten kennismaken met diverse activiteiten van VluchtenlingenWerk.

VluchtelingenWerk kent al een lange samenwerkingsverband met de gemeente Assen en had voorheen zitting aan de Vaart en aan de Groen van Prinstererlaan. Volgens teamleider Tatiana Ockeloen biedt de locatie aan de Overcingellaan naast activiteiten rondom de integratie ook ruimte aan de inburgeringslessen die door VluchtelingenWerk worden aangeboden. “De locatie bevindt zich op steenworp afstand van het station en is hierdoor makkelijk te bereiken door de doelgroep. Daarnaast bevinden zich hier op loopafstand onze ketenpartners waarmee we samenwerken”. De opening werd voltrokken door directeur bestuurder Christine Hillemans. Zij benadrukte in haar openingswoord de doorlopende leer- en leefroute die een vluchteling doorloopt en waarin VluchtelingenWerk ondersteuning biedt door middel van haar activiteiten.

Auteur

Albert-Jan Garama