Officiële start bouw vervangende nieuwbouw Arendshorst

ASSEN

Wethouder Albert Smit van de gemeente Assen gaat 29 maart het officiële startsein geven voor de bouw van ArendState aan de Groningerstraat. Kortgeleden stond op het bouwterrein nog het pand van meubelzaak Hommes.

Na het vertrek van de woninginrichter raakte het leegstaande pand steeds meer in verval en ontsierde de Groningerstraat. Op het inmiddels bouwrijp gemaakte terrein bouwt Bouwmaatschappij Vuurboom B.V.uit Valthermond het woon-zorgcomplex ArendState. De christelijke zorgorganisatie Accolade Zorg realiseert hiermee vervangende nieuwbouw voor Arendshorst. Het huidige pand aanDe Klenckestraat in Assen is verouderd en niet meer toekomstbestendig. In de nieuwe ArendState komenop de begane grond drie kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie.Blikvanger is de centrale multifunctionele ruimte op de begane grond. Behalve als restaurant zal deze ruimte ook gebruikt worden voor welzijnsactiviteiten voor interne en externe deelnemers. Op de etages komen 74 appartementenen 2 appartementen voor kortdurende opvang, verdeeld over 5 verdiepingen. Deze appartementen zijn allemaal geschikt voor wonen,al dan niet met lichte of zwaardere zorg.Het pand wordt uitgerust met een ondergrondse installatie voor warmte-koude- opslag. De verwachting is dat ArendState eind 2017 in gebruik kan worden genomen. Accolade biedt dagbesteding, thuiszorg, verzorging, verpleging (psychogeriatrie), welzijnsactiviteiten en maaltijden (restaurant).

Auteur

Albert-Jan Garama