Leerlingen Harm Smeengeschool trakteren ouderen op pannenkoeken

BEILEN

Tring, tring… de deur gaat open en kinderen uit groep vijf en zes stellen zich voor aan de man die voor hen staat. “Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag en we willen u graag trakteren op een pannenkoek!”

Vrijdag 18 maart was de jubileumeditie van de Nationale Pannenkoekdag. Openbaar basisschool de Harm Smeenge uit Beilen was één van de 878 scholen die deelnam. Voorzien van ballonnen en koksmutsen liepen de leerlingen uit groep vijf en zes naar het appartementencomplex aan de overkant. Hier trakteerden zij, onder begeleiding van een aantal moeders, de ouderen op een heerlijke zelfgemaakte pannenkoek. De dag heeft als doel om jong en oud op een leuke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. En dat is gelukt! Na afloop konden ook de leerlingen, moeders en juf naganieten met een lekkere pannenkoek en was het voor iedereen een geslaagde dag.

Auteur

Albert-Jan Garama