Leerlingen CSG Beilen gaan voor diploma voetbalscheidsrechter

BEILEN

Leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen gaan 23 maart een cursus voetbalscheidsrechter volgen van de KNVB. Deze cursus wordt in samenwerking met de lokale voetbalverenigingen opgezet.

In de ochtend krijgen de leerlingen theorie en in de middag moeten zij het geleerde toepassen tijdens hun praktijkexamen. Verschillende wedstrijdjes van E en F-pupillen vinden plaats onder leiding van de cursisten. De start is om 10.00 uur en om 15.30 uur hopen de leerlingen hun diploma te mogen ontvangen. De cursus vindt plaats op sportpark Noord-West, Eursingerweg 14 in Beilen. Twee leerlingen van locatie CSG Beilen, die gestart zijn met de scheidsrechtercursus voor pupillen, hebben zich daarna verder ontwikkeld in het leidinggeven op het veld. 3 jaar later heeft dit geresulteerd in deelname als scheidsrechter aan een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Parijs. Bart Zinger en Julian Dries gaan deze zomer naar Parijs voor een internationaal toernooi bij Tournements Abroad 2016. Bart en Julian gaan wedstrijden fluiten, fungeren als assistent-scheidsrechter en gaan als 4e official aan het werk. Zij ontmoeten daar scheidsrechters uit alle delen van de wereld en doen daar een enorme ervaring mee op. De wedstrijden worden gespeeld op verschillende sportparken in Parijs.

Auteur

Albert-Jan Garama