Grootkoor Drenthe met voorjaarsconcert

WESTERBORK

Grootkoor Drenthe geeft 1 april een voorjaarsconcert in De Voorhof te Westerbork . De afgelopen maanden hebben vele enthousiaste zangers en zangeressen onder leiding van Etty van der Mei en Nan van Groeningen een nieuw repertoire ingestudeerd.

Als solist is te gast de Roemeense zanger Ioan Micu. De begeleiding van het Grootkoor en solist is in handen van onze pianist Rob van Dijk. Vanaf de negentiger jaren is de zanger Micu gevestigd in Nederland en verleent hij zijn medewerking aan vele concerten. Zo zong hij o.a. bij diverse Operahuizen in Duitsland en Frankrijk. In Nederland is hij als tenorzanger verbonden aan het Groot Omroepkoor. Naast het zingen heeft Ioan Micu een grote passie voor de Taragot, een Oost Europees folklore instrument. “Als Ioan speelt dan zingt hij en als hij zingt dan speelt hij.” Aldus de Nederlandse Dagbladen Aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna in Westerbork, aan de kassa voorafgaand aan het concert en via e-mail: zing@grootkoor.nl. Voor meer informatie www.grootkoor.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama