RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Palmpasen'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Deze week: ‘Palmpasen’

De zondag voor Pasen is het Palmpasen. Als kind ging je dan zingend langs de huizen met een mooi versierde palmpaasstok. Diewerd op traditionele wijze versierd met bovenop een ‘haan’ van brooddeeg. In plaats van een broodhaan gebruikte men ook wel een broodkrans. Vroeger werd de stok vaak versierd met strengen suiker-eitjes, pinda’s of sinaasappel. Tegenwoordig kan je op school je paasstok versieren met crêpepapier om hem zo een vrolijk kleurtje mee te geven. Je wilt natuurlijk wel opvallen in de menigte! Deze foto is in 1957 genomen in Noord-Sleen. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Foto Dorpsbelangen Noord-Sleen Tekst Floor Hogerheijde

Auteur

Albert-Jan Garama