Virtuele wereldreis voor kinderen vanuit Vries

VRIES

Iedere laatste woensdagmiddag van de maand is het zo ver: Bij Plaats de Wereld in het centrum van Vries staat een groep kinderen klaar om op 'reis' te gaan. De reisbestemming: een land ver weg met andere taal, cultuur, eten en gewoonten. Het idee achter deze Wereldavonturenclub? Kinderen kennis laten maken met de veelkleurige wereld waarin we leven en natuurlijk tegelijkertijd heel veel plezier hebben.

Een afwisselend programma met verhaal, muziek of film, miniworkshops wereldkoken, creatieve en avontuurlijke opdrachten duurt van half 3 tot half vijf. Woensdagmiddag 30 maart gaat de virtuele reis naar Japan. Al honderden kinderen in de leeftijd van 7 – 11 jaar uit de wijde regio zijn mee geweest op een of meerdere reizen van de Wereldavonturenclub. Een team vrijwilligers van Plaats de Wereld bereidt de middagen voor: er zitten altijd meerdere thema’s door het programma verweven, zodat kinderen spelenderwijs ontdekken hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een eerlijker en schonere wereld. Plaats de Wereld is een werk- en pleisterplaats waar mensen kennis en inspiratie over een leefstijl dichtbij de natuur en de veelkleurigheid van de wereld delen. Naast de Wereldavonturenclub bestaat het aanbod van Plaats de Wereld uit kinderfeestjes, workshops, trainingen voor kinderen en volwassenen. Meer informatie en opgave via www.plaatsdewereld.nl of info@plaatsdewereld.nl

Auteur

Albert-Jan Garama