Drentse motorrijders maken kans op gratis rijvaardigheidstraining

ASSEN

VVBD en politie vragen aandacht voor veilig motorrijden Het voorjaar lijkt in aantocht en de eerste motorrijders zijn alweer op de weg gesignaleerd. Zo’n eerste rit is leuk, maar vraagt ook om een goede voorbereiding.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) en de politie helpen motorrijders daar graag een handje bij. Via posters, borden langs de weg, bioscoopreclame en Facebook vragen ze aandacht voor veilig motorrijden. Drentse motorrijders maken bovendien via Facebook kans op een gratis rijvaardigheidstraining. Wie kans wil maken op een gratis rijvaardigheidstraining moet op www.facebook.nl/veurjoarindekop een foto uploaden waarop te zien is hoe hij of zij veilig en goed voorbereid op pad gaat. Degene die dat het beste doet, wint een gratis motorrijvaardigheidstraining in Drenthe! Niet gewonnen? Niet getreurd: het VVBD geeft iedere Drentse motorrijder van 14 maart tot en met 11 april 20 procent korting op een motorrijvaardigheidstraining. Meer informatie over de actie en het aanmelden voor de trainingen staat op www.facebook.nl/veurjoarindekop. Veilig motorrijden Gedeputeerde Henk Brink, voorzitter VVBD: “Motorrijden kan veilig en móet dus veilig. Daar kan de motorrijder zelf veel aan doen. En wij als andere weggebruikers ook, door rekening te houden met motorrijders. Daarom ondersteunt het VVBD trainingen gericht op veilig motorrijden, zie de projectenpagina van www.veiligbereikbaardrenthe.nl. En zo werken we samen aan minder verkeersslachtoffers, want elk slachtoffer is er één te veel: Samen richting Nul verkeersslachtoffers!” Handige tips Op de Facebookpagina van de campagne staan de komende periode naast de kortingsactie ook handige tips voor motorrijders en overige weggebruikers om veilig op weg te gaan en rekening met elkaar te houden. Daarnaast ontvangen Drentse motorclubs, -dealers, -rijscholen en gemeenten campagneposters om op te hangen. Tot slot is de campagne ook te zien op borden langs de kant van de weg, in bioscopen en via banners op de website van RTV Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama