Vitaliteit, gezonde(re) leefstijl en hardlopen met Lopenenzo

DRENTHE

Hecht jij waarde aan een gezonde(re) leefstijl en wil jij je vitaliteit verhogen? Dan is een cursus hardlopen bij Lopenenzo een verantwoorde keuze. In kleine groepen leer je de basis van efficiënt hardlopen, waarbij de beleving centraal staat. De aanpak van onze trainers kenmerkt zich door eerlijke, enthousiaste en inspirerende trainingen.

Ruim 350 cursisten hebben tot nu toe mogen ervaren wat de positieve effecten zijn van runningtherapie en het reguliere cursusaanbod bij Lopenenzo. De trainers nemen je op een inspirerende en motiverende wijze mee in een verandertraject, waar wekelijkse successen bijdragen aan een gezondere leefstijl en verfijnde trainingsbeleving. ,,Successen moet je vieren”, aldus trainer Hink Slagter. De wekelijkse veranderingen maakt mensen blij en geven energie. Voor de één zijn we een “stok achter de deur”, voor de ander een rem. Hink: “Veel beginnende of herintredende hardlopers willen te snel en te veel in te korte tijd. Dat werkt blessures en energieverlies in de hand”. In juni zijn de cursisten in staat deel te nemen aan een loopevenement van 5 of 10 kilometer zoals de Hippolytusrun in Middelstum of de Omloop in Grolloo. De eerste week van april starten we weer cursussen voor hardlopers. Alle cursussen duren 10 weken en vinden plaats in de avonduren. Zo zijn er cursussen voor absolute beginners of “herintreders” die toe werken naar 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Dit staat gelijk aan 4 a 5 kilometer. Aan de hand van een beproefd en verantwoord schema train je 3 keer per week, waarvan 2 keer onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Wanneer je minimaal 30 minuten achterelkaar kunt hardlopen, zijn de groepen voor gevorderden de ideale opstap naar het volle uur. Naast het uitbouwen van je conditie wordt aandacht besteed aan verschillende trainingsvormen, looptechnieken en motivatieprocessen. “In een vereniging stroom je vaak in, binnen een bestaande groep met haar eigen routines, normen en relaties. Voor veel startende hardlopers werpt dat soms een drempel op. In een cursus van Lopenenzo start iedereen gelijktijdig en ben je medeverantwoordelijk voor de sfeer”, aldus trainer Karel Jonker. Het cursusaanbod van Lopenenzo sluit echter perfect aan op het lokale en regionale verenigingsaanbod. Nadat je in kleine groepen met één van onze vaste trainers in een afgebakende tijd je doel hebt bereikt, kun je kiezen voor een vervolgcursus, zelfstandig lopen of aansluiten bij een hardloopvereniging in de regio. Lopenenzo ondersteunt hardlopers met bootcamptrainingen. Onder de naam Woodcamp ervaar je een full-body workout. Met deze spierversterkende oefeningen in de buitenlucht zoek je, vind je en verleg je grenzen! De samenstelling van de groepen is wisselend. “We zijn laagdrempelig en we bedienen graag mensen die bewust aan hun vitaliteit willen werken”, aldus Hink Slagter. Ook niet hardlopers kunnen aansluiten bij de Woodcamps. Ben je nieuwsgierig, wil jij een gezondere leefstijl, je conditie verbeteren, je vitaliteit verhogen en goed onderricht worden in looptechniek? Meld je aan via info@lopenenzo.nl of breng een bezoek aan www.lopenenzo.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama