Lammetjesdag in Balloo

BALLOO

Eind december zag het eerste lammetjes het levenslicht bij de Herders van Balloo en in totaal zijn er meer dan 150 lammeren geboren. Op zondag 20 maart is het mogelijk de dartelende lammetjes bij de schaapskooi in Balloo te knuffelen en te bekijken.

Er is beschuit met muisjes en in het Wolatelier is veel te zien. Rikka Horn breit al enige tijd wanten voor de Herders van Balloo. Ook maakt Rikka prachtige zepen op basis van olijfolie in een jasje van wol. Henny de Korte geeft weefdemonstraties op het oude weefgetouw uit 1850. Zij weeft schitterende dekens en kleden van de wol van de Drentse heideschapen. Jan en Jenny de Graaf-Schaap zijn aanwezig voor alle brei-activiteiten. Titia Strikwerda van Quadraad komt wol spinnen. Anne Flems is er ook voor de brei-, vilt, en spinvragen en van houtdraaier Albert Dubben zijn schitterende houten handgedraaide houtobjecten te zien. De Herders van Balloo Lammetjesdag is op zondag 20 maart van 10.00 tot 16.00 uur bij de schaapskooi aan de Crabbeweg in Balloo. De toegang is gratis. Zie ook www.herdersvanballoo.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama