Aanleg Eetbare Voetspot tijdens NLdoet

ASSEN

Op zaterdag 12 maart hebben is met een groep van vijftien vrijwilligers een start gemaakt met de aanleg van de Eetbare Voetspot bij het Duurzaamheidscentrum in Assen. Dit is een eetbare tuin met vakken waarin eetbare bloemen, eetbare bessen, vergeten groenten en fruit, eetbare wilde planten een plek krijgen.

Het was een productieve dag, waarbij veel werk verricht is en er was een ontspannen en gezellige sfeer. De vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen en hebben onder toeziend oog van een stralend zonnetje stenen gesjouwd, paden aangelegd, vakken gemaakt voor de verschillende planten en de eerste struiken en planten hun nieuwe plaats gegeven. In de tuin staat nu onder andere egelantier, gele kornoelje, daslook, meidoorn, smalle weegbree en een mispel. In april en mei organiseren wij nog een keer een vrijwilligersdag. Op deze dagen gaan we oude rassen bonen, vergeten groenten, eetbare wilde planten en bloemen zaaien. Wil je je opgeven voor een van deze dagen? Of als vrijwilliger betrokken zijn bij de Eetbare Voetspot? Geef je dan op bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com. Op www.bloemenpad.nl en op www.nmfdrenthe.nl staat meer informatie over de Eetbare tuin. De data voor de vrijwilligersdagen worden binnenkort bekend gemaakt.

Auteur

Albert-Jan Garama