NLdoet bij de Slingeborgh Assen

ASSEN

Bewoners van de Slingeborgh uit Assen kijken er elk jaar weer naar uit: de NL Doet dag. Leden van de Lions Assen Drentsche Aa staken weer de handen uit de mouwen.

Er was koffie met gebak. De zon scheen heerlijk. Het programma was divers. Er was van alles door de vrijwilligers en het team welzijn georganiseerd; een autorit, bustocht, gedichtenworkshop en een echte Hollandse Pannenkoekmaaltijd. Maar liefst zeven auto’s en de bus van de Slingeborgh reden door het Drentse landschap. Een kleine groep bleef achter voor de gedichtenworkshop. De pannenkoeken werden verzorgd door de medewerkers van het restaurant. Ook een nagerecht werd er genuttigd. Zoals een van de bewoners het na afloop omschrijft: ‘Ik heb enorme bewondering voor de leden van de Lions Assen Drensche Aa, dat zij dit voor ons doen!‘ Deze dag was: "Puur geluk". Foto's Henriëtte Tischler activiteitenbegeleidster de Slingeborgh Interzorg.

Auteur

Albert-Jan Garama