Lentewandeling door het Beekdallandschap Drentsche Aa

OUDEMOLEN

Het Beekdallandschap van de Drentsche Aa behoort tot de mooiste gebieden van ons land. Een groot deel van het gebied heeft dan ook de status van Nationaal Park.

Vanaf het zogenoemde Drents keileemplateau in midden Drenthe stromen vele beken door een schitterend landschap noordwaarts om oorspronkelijk uit te komen in zee. Onder leiding van een natuur & landschapgids kan worden deelgenomen aan een lentewandeling door het meest gevarieerde deel van het natuurgebied ten zuiden van Oudemolen. De ca. 2 uur durende wandeling, voor jong en oud, staat in het teken van de lente. De eerste planten , zoals de dotterbloem, staan al weer in bloei en een aantal soorten trekvogels is teruggekeerd uit verre oorden. De wandeling gaat langs meanderende beken en door bos, heide en duingebied. Onderweg wordt in het kort uitleg gegeven over de kenmerken van het natuurgebied, zoals het geologische ontstaan vanuit de ijstijden, de flora, fauna en de cultuurhistorie. Het dragen van stevig, waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Opgave vooraf is nodig: tel. 0627451052 De wandeling vindt plaats op zondagmiddag 20 maart en start om 14.00 uur bij Herberg De Fazant Hoofdweg 118 in Oudemolen.

Auteur

Albert-Jan Garama