Duitse bluesman Timo Gross in De Amer

AMEN

Met Timo Gross (1964) heeft De Amer op vrijdagavond 18 maart een Duitse blueszanger, componist en producer in huis. Hij heeft zijn naam overigens niet alleen in eigen land gevestigd, maar eveneens in de rest van Europa.

Timo Gross speelde eerder in De Amer en op andere Nederlandse podia. Hij heeft een speciale band met ons land, want hij studeerde (met onderbreking) gitaar aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Timo Gross heeft een brede muzikale geschiedenis waarin onder andere country en werk als begeleider van Kathy Kelly (Kelly Family) en Chris Norman (Smokie) voorbij komen. Daarna volgde hij zijn blueshart en dat resulteerde in het debuutalbum ‘Down to the Delta’ (2005). Zijn liedjes lijken gemaakt in de Mississippi Delta in plaats van in de Rijndelta. Acht albums heeft Timo Gross ondertussen op zijn naam staan, de laatste, ‘It’s all about love’ verscheen in 2014. De verschillende muziekstijlen, waarmee hij in aanraking is geweest, smelten samen in zijn songs, maar blues is steeds de ruggengraat. Timo Gross, die in Heidelberg woont, is een voortreffelijk gitarist en beschikt over een rootsy stem met een gruizig randje. Kortom, een Duitse blueszanger in De Amer, maar wel eentje van internationale allure. Vrijdagavond 18 maart, 20.00 uur. Entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama