Voorlezers strijden voor titel Asser voorleeskampioen

ASSEN

Woensdagmiddag 16 maart vindt de spannende Asser finale van de voorleeswedstrijd plaats. 16 kinderen, allen voorleeskampioen geworden op hun eigen basisschool, strijden voor de titel Asser voorleeskampioen. De voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door Bibliotheek Assen.

Wethouder Albert Smid, voorleesvrijwilliger bij ‘Assen lees voor’ Rieta Bouterse De Weger en Pabo studente én winnares Voorleeswedstrijd Pabo 2016 Ellen Visser zijn de jury. De voorleeswedstrijd zal plaatsvinden in de theaterzaal van het MFA het Schakelveld, Witterhoofdsweg 1G in Assen. De presentatie van de middag is in handen van Jan Kosters, beter bekend als Goochelaar Jan, die ook de pauze-act verzorgd. De Nationale Voorleeswedstrijd is hét leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs en verhoogt op een spannende manier het leesplezier. De winnaar van de Asser Voorleeswedstrijd gaat door naar de provinciale finale. De voorleeswedstrijd begint om 13.30 uur. Na het juryberaad volgt rond 15.45 uur de prijsuitreiking.

Auteur

Albert-Jan Garama