Scholieren gaan aan de slag tijden Nationale Pannenkoekdag

ASSEN

Het is bijna zover: op vrijdag 18 maart is de jubileumeditie van Nationale Pannenkoekdag. En weer is er een record gebroken. Want er gaan op de kop af 878 basisscholen in heel Nederland aan de bak voor ouderen. Ook de provincie Drenthe heeft de smaak van Nationale Pannenkoekdag te pakken.

Van Assen tot Zwartemeer zetten maar liefst 59 scholen de koekenpannen op het vuur. Zo'n 2.500 Drentse leerlingen bakken voor 3.700 ouderen ruim 8.500 pannenkoeken. Dat is een stapel van 17 meter! 18 maart wordt in de provincie Drenthe dus een dag om van te smullen. Pannenkoeken bak je voor elkaar. Daar draait het om op Nationale Pannenkoekdag, al tien jaar lang. En record na record werd gebroken. Het begon in 2007 met 60 basisscholen. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijk feest. Dit jaar zijn 878 scholen van de partij. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen is Nationale Pannenkoekdag in tien jaar tijd een echte Nederlandse traditie geworden. Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Auteur

Albert-Jan Garama