Toneelgroep De Eekhof speelt 'In naam der wet'

EKEHAAR

Spelers en speelsters van toneelgroep De Eekhof uit Ekehaar hebben de laatste weken hard geoefend om ook dit jaar weer een toneelstuk op de planken te kunnen zetten. Ingestudeerd is het dialectblijspel 'In naam der wet', geschreven door Harm Dijkstra.

Het stuk speelt zich af in een plaatselijk plattelands politiebureau annex woonhuis, zoals die in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog voorkwamen op het platteland. Er is een moord gepleegd in het dorp. De oude Derk Groothof is dood aangetroffen in zijn huis onder verdachte omstandigheden. Een vrolijke crimi met een serieuze achtergrond in een plattelands politiebureau. Wordt de moordenaar ontmaskerd? Speeldata: Donderdagmiddag 10 maart voor ouderen uit de gemeente Aa en Hunze. Aanvang 14.00 uur in dorpshuis Aol Diek 3 Ekehaar. Vrijdagavond 11 maart, aanvang 20.00 uur, ook in het dorpshuis. Zaterdagavond 12 maart donateursavond. Vervolgens wordt het toneeel in het dorpshuis afgebroken en weer opgebouwd bij café Popken in Ekehaar, Hemmenweg 2. Hier volgen nog twee voorstellingen op 18 en 19 maart. Aanvang 20.00 uur. Ook voor deze beide voorstellingen zijn nog plaatsen beschikbaar. Telefonisch reserveren voor de voorstellingen in het dorpshuis is mogelijk op de volgende telefoonnummers: 0592-389362-389363-389396. Of bij café Popken: 0592-389267.

Auteur

Albert-Jan Garama