Pianiste Daria van den Bercken in Rolde

ROLDE

De Stichting Rolder Concerten organiseert op zondagmiddag 20 maart om 15.00 uur een concert door de Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken in de Jacobuskerk (Kerkbrink 5 Rolde). De kerk is open om 14.30 uur.

Het is hard gegaan met de carrière van Daria van den Bercken.Na haar debuut in 2005 heeft ze zich ontpopt tot een van de meest verrassende jonge pianisten van dit moment. Zij won verschillende eerste prijzen en concerteert veelvuldig in Nederland, in Europa en daarbuiten. Daria weet ook nieuwe groepen luisteraars te verassen met haar spel waarmee ze minder bekend werk uitdraagt zoals bij haar Händelproject. In Amsterdam speelde ze bijvoorbeeld zijn muziek achterop een wagen al rijdend door de binnenstad. Verassend is ook de eigen en integere wijze waarop zij bekende werk in een nieuw licht weet te plaatsenzoals bij haar recente Mozartprojectwaarbij het zoeken naar klank een grote rol speelt. In Rolde brengtDaria eenklassiek en romantisch programma: ze brengt drie pareltjes uit de 550 sonates van Scarlatti en geeft een eigen en verfrissende interpretatie van twee werken van Mozart. Verder laat zecomposities horen van Skrjabin, Chopin en Debussy. Kaarten in de voorverkoop à € 12,50 bij warenhuis Brands (Rolde), boekhandel Iwema (Assen) of via de website: www.rolderconcerten.nl/kaartverkoop. Kaarten in de kerk euro 15. Jongeren tot en met 15 jaar gratis toegang Prijs incl. programma en koffie/thee in de pauze.

Auteur

Albert-Jan Garama