Westerbork ontvangt orkest van 40 saxofonisten

WESTERBORK

Een veertigtal saxofonisten reizen het komend weekend naar Westerbork om samen muziek te maken.

Komend uit Haulerwijk, Heemstede, Sittard verzamelen 12 saxofonisten zich al op vrijdagmiddag in een groepsaccommodatie op Vakantiepark Het Timmerholt. Zondag sluiten nog eens 28-30 muzikanten zich aan voor een intensieve studiedag in zaal Meursinge. Karl Veen (1946), saxofonist-dirigent-arrangeur uit Drachten is het hele weekend in touw. Onder zijn leiding gaan de deelnemers aan de slag met uitdagende bewerkingen van o.a. werk van Astor Piazzolla, George Gershwin en Chick Corea. Muziekrecreatie in Midden-Drenthe Karl Veen is initiatiefnemer en dirigent van het 15-koppige Saxofoonorkest Drachten waarin alle soorten en maten saxofoons vertegenwoordigd zijn, van Soprillo (33 cm) tot de Tubax (4,5 meter). Hij deelt zijn kennis, ervaring en arrangementen graag met amateurmuzikanten uit het hele land. Zo ontstond het idee om saxofonisten uit te nodigen voor een intensief studieweekend in een mooie, rustige omgeving. Midden-Drenthe kwam daarvoor in beeld via contacten tussen cultureel ondernemer Jeannet Boverhof (Buro Reprise) uit Beilen, Marcel Bos van Vakantiepark Het Timmerholt in Westerbork en Sander Vos van Zalencentrum Meursinge in Westerbork. “‘Muziekrecreatie’ is een vorm van toerisme waar Midden-Drenthe zich prima voor leent”, vinden zij. Mogelijk is dit weekend aanleiding voor het organiseren van méér vormen van muziekvakanties. Slotconcert gratis toegankelijk Het slotconcert met de titel Saxy Sunday Concert op zondagmiddag 13 maart om 15.30 uur is vrij toegankelijk en vindt plaats in Zalencentrum Meursinge Westerbork. Ook Het Saxofoonorkest Drachten verleent medewerking aan dit concert. Zie ook www.buroreprise.nl/saxen/. Foto saxofonisten uit de regio komen bijeen in Westerbork onder leiding van Karl Veen.

Auteur

Albert-Jan Garama