Wandelend de Ventoux op

ASSEN

Agnes Greveling is 11 juni één van de 230 deelnemers aan de Challenge Mount Ventoux van de stichting Join 4 Energy die als wens heeft energiestofwisselingsziekten bij kinderen te stoppen.

ASSEN – ,,Ik ben er al sinds oktober vorig jaar mee bezig”, vertelt Agnes enthousiast. ,,Vorig jaar hebben dertien collega’s van Webhelp meegedaan. Toen dit jaar de vraag kwam of er collega’s waren die de berg willen beklimmen heb ik gereageerd en een motivatie geschreven waarin ik aangeef hoe ik het sponsorgeld binnen wil halen.” Agnes hoopt binnen vier maanden minstens de benodigde 1000 euro sponsorgeld bij elkaar te hebben. ,,Dit is voor kinderen met een stofwisselingsziekte.” Het geld wat Join 4 Energy inzamelt wordt gebruikt om onderzoek te doen om een werkend medicijn tegen een energiestofwisselingsziekte te vinden en kinderen zo een toekomst te geven. Agnes wil op verschillende manieren het sponsorbedrag binnen halen. Met haar massagepraktijk/salon is ze sinds 1 maart gestart met een beauty bonnen actie. Een behandeling van 45 minuten kost 25 euro en een uitgebreide behandeling van 90 minuten 35 euro. De helft van elke verkochte beauty bon gaat naar de stichting Join 4 Energy net zoals de volledige opbrengst van de entree (1 euro voor volwassenen, kinderen gratis) van de kledingbeurs in MFA Kloosterveste in de wijk Kloosterveen op zaterdag 7 mei van 09.30 uur tot 12.30 uur. Agnes organiseert dit samen met een vriendin. ,,Er is nieuwe en tweedehands baby- en kinderkleding te koop, nieuw en tweedehands speelgoed, een fotografe maakt mini-fotoshoots en er is een zzp-er aanwezig die informatie kan geven over kraamzorg. We willen uitkomen op 50 standhouders.” Naast deze twee acties heeft Agnes nog een paar ideeën in gedachten Tot nu toe loopt het goed. ,,Ik ben net begonnen en heb al 305 euro.” Om zich voor te bereiden op de Challenge Mont Ventoux heeft Agnes een trainingsschema gekregen. ,,Je begint met twee keer per week dertig minuten, daarna drie keer in de week zestig minutenwandelen. Uiteindelijk kom je uit op een vijf uur wandelen in het weekend.” Daarnaast doet ze aan spinning wat Agnes na haar zwangerschap langzaam weer heeft opgepakt. Van haar collega kreeg ze nog de tip om op de loopband te oefenen met de weerstand van de procenten. Naast wandelend kan de 21 kilometer bergop trouwens ook hardlopend, fietsend of mountainbikend bedwongen worden. ,,We vertrekken op 8 juni vanuit Apeldoorn. Vrijdag is de training en zaterdag is de beklimming. Op zondag gaan we weer naar huis. Mijn werkgever is de grootste sponsor van Join 4 Energy. Webhelp maakt het mogelijk dat ik met 23 collega’s heen ga, De reis, het verblijf en het eten wordt verzorgd door Join 4 Energy.” Om diverse redenen is Agnes zeer gemotiveerd om mee te doen. Ze wilde vorig jaar al wel meedoen maar had toen ouderschapsverlof en vond haar kind toen nog te klein. ,,Ik weet dat kinderen krijgen en gezonde kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is, Ik ben ten eerste gemotiveerd door mijn collega. Ten tweede ben ik twee jaar zelf moeder geworden en ten derde ik heb energie over, ik ben altijd bezig en kan slecht stilzitten.” Kijk voor meer informatie en het sponsoren van Agnes op https://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/206/ Cindy Houwen Foto Cindy Houwen

Auteur

Albert-Jan Garama