Regionale voorronde NK G-bowlen in Assen

PAND

In Pand 17 Assen is 13 maart een voorronde voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen. In totaal doen 40 deelnemers met een verstandelijke beperking mee aan deze voorronde. Zij komen uit Groningen, Steenwijk, Leek, Niebert en Assen zelf.

De Nederlandse kampioenschappen G-bowlen worden voor de derde keer door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) georganiseerd. Na twee succesvolle NK’s met alleen een landelijke finaledag worden dit jaar voor het eerst regionale voorrondes georganiseerd. In totaal hebben zich al meer dan 200 deelnemers aangemeld, een verdubbeling t.o.v. vorig jaar. Deelnemers spelen in acht verschillende klassen om de regionale prijzen en daarmee een plek in de landelijke finale, die op 12 juni in Almere wordt georganiseerd. De regionale voorronde in Pand 17 start zondag om 10.00 uur, wanneer de eerste groep deelnemers aan hun drie games beginnen. Rond 11.30 uur start de tweede groep, waarna rond 13.30 uur de prijzen kunnen worden uitgereikt. In de organisatie krijgt de NBF de medewerking van bowlingvereniging Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama