Musica pro Deo in de Adventskerk in Assen

ASSEN

In de Adventskerk Assen is 20 maart 16.00 uur een vesper. In deze vesper op Palmzondag is een vocaal ensemble van drie zangers uit The Gents samen met sopraan Anouk van Laake te beluisteren.

Het ensemble gaat composities van Euwe de Jong zingen. Vierstemmig gezongen acclamaties en koraalzettingen in afwisseling met de gemeente. Daarnaast zingt het ensemble een aantal roerende koorwerken en hymnes van Anglicaanse snit. In Hymntothe Virgin (in 2015 door Euwe de Jong gecomponeerd) is een hoofdrol weggelegd voor de sopraan. Het werk klinkt voor het eerst in Assen. Organist Sietze de Vries was in deze serie al vaker te beluisteren. Hij zal het vocaal ensemble en de samenzang begeleiden en tekent uiteraard voor een aantal improvisaties. Het ensemble bestaat uit: Anouk van Laake - sopraan Niec van der Meulen - countertenor Gijs Bos - tenor Elbert de Jong - bariton Elbert en Niec zingen in the Gents, Gijs is afkomstig van het Roder Jongenskoor en Anouk maakt deel uit van het ensemble dejongdejongplus. De toegangis gratis. Er wordt wel een ruimhartige bijdrage bij de uitgang gevraagd om goede kerkmuziek blijvend mogelijk te maken.

Auteur

Albert-Jan Garama