COLUMN Cultureel Hart Assen met Marga Renkema-Schokker

ASSEN

Marga Renkema-Schokker: 'Mooi toch?!'

ASSEN - Vandaag is het precies vier jaar geleden dat ik mijn eerste werkdag begon bij het Drents Archief. Ik ben educatief medewerker en ontwikkel er met heel veel plezier programma’s voor leerlingen van verschillende leeftijden. Van kleuters tot pubers, voor jongens en meiden. Alle onze programma’s en activiteiten laten leerlingen op een passende, vooral niet-saaie manier, vaak in spelvorm, kennis maken met een Drents geschiedenis onderwerp. Het mooie aan de samenwerking op educatief vlak met het Cultureel Hart vind ik dat we gezamenlijk veel verschillende disciplines hebben, waarmee we een heel divers aanbod kunnen maken. Op maat. Vorig jaar bijvoorbeeld, hebben we voor maar liefst 14 basisscholen een prachtprogramma gemaakt. Vrijheid/onvrijheid. Écht op maat gemaakt voor meer dan 1.300 leerlingen van groep 5 tot en met 8 uit Assen. Van vertellers in de klas, een workshop ‘hoe vrij denk jij’ tot theater en dans. En aan de hand van de toenmalige tentoonstelling de Kim Utopie in het Drents Museum probeerden de leerlingen antwoord te vinden op de vraag ‘zijn de schilderijen eigenlijk wel realistisch?’ Nu zijn de voorbereidingen voor een nieuw Cultureel Hart programma in volle gang. In april en mei verwachten we weer veel enthousiaste leerlingen. Het onderwerp? Dan leren ze hoe Assen is ontstaan en hoe Assen een stad werd. Van graaf Rudolf II van Coevorden tot Lodewijk Napoleon. Mooi toch?! In ons Cultureel Hart! Marga Renkema-Schokker, Educatief medewerker Drents Archief.

Auteur

Albert-Jan Garama