Kampioensweekend voor HV Unitas

ROLDE

Aanstaand weekend kunnen er drie teams van HV Unitas, de handbalvereniging uit Rolde, kampioen worden. Op zaterdagavond speelt PK/Unitas, het eerste herenteam dat gesponsord wordt door PK - zorg voor ICT uit Assen, tegen de rode lantaarndrager uit de hoofdklasse A, FHC.

Bij winst is het kampioenschap zeker voor het team van de trainers Kay Hardam en Henk Smeenge. Nadat het team tussen 2009 en 2013 van de regionale eerste klasse was opgeklommen naar de landelijke eerste divisie, is het mogelijke kampioenschap een opsteker voor de club - de afgelopen twee seizoenen werd er namelijk gedegradeerd. Dat ze nu wat onder hun niveau spelen, is duidelijk te zien op de ranglijst. Dit seizoen is het team namelijk nog ongeslagen en hebben ze een ruime voorsprong van acht punten, met nog maar vier wedstrijden op het programma. Alleen in de tweede speelronde werden er punten verspeeld met gelijkgespeeld tegen UGHV uit het Gelderse Ulft. De kampioenswedstrijd vindt plaats op zaterdag 12 maart en begint om 20:30 in de Boerhoorn in Rolde. De dag erna kunnen er nog twee kampioenschappen worden binnengehaald. Eerst spelen de C jongens een spannende wedstrijd tegen de nummer 2, FHC. Bij winst is het kampioenschap binnen. Wanneer er wordt verloren, hebben ze het nog wel in eigen hand - FHC zal ze dan naderen tot op een punt. Voor het tweede herenteam geldt dat ze zelf moeten winnen en dat de concurrenten moeten verliezen. In dat geval wordt de voorsprong groot genoeg om zeker te zijn van het kampioenschap, en halen beide herenteams het kampioenschap binnen dit seizoen.

Auteur

Albert-Jan Garama