Finale Regio Drenthe/Groningen The Clash of the Cover Bands

BEILEN

/EMMEN - In Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen is 12 maart de finale voor Regio Drenthe/Groningen in het twaalfde seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO 2016'.

De zes beste coverbands en/of tributebands van Drenthe/Groningen gaan ieder met een 30 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de Regio-Finale van Noord Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen). De line-up in willekeurige volgorde: - Greenhouse: Punkrock coverband uit Erica - Level Up: Allround coverband uit Klazienaveen - Local: Classic Rock coverband uit Beilen - OldRocks: Rock coverband uit Erica - Sanne de Band: Rock, Pop coverband uit Hoogezand-Sappemeer - The Band-its: Pop, Rock coverband uit Westerbork Poppodium Apollo @ Groothuis, Stationsstraat 75 in Emmen, opent om 19.00 uur haar deuren en het programma begint om 20.00 uur. De vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van Regio Drenthe/Groningen gaan door naar de Regio-Finale van Noord Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen). De in totaal 18 regionale winnaars die zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO in Amsterdam, krijgen gratis bandcoaching en individuele coaching (o.a. vocalcoaching, workshops, etc.), live videoclips, live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie. Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van de BENELUX Semi-Finals in PARADISO en de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’ en de DVD ‘The Clash of the Cover Bands: Live on stage @ PARADISO’. Van alle bands die in PARADISO staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve 'The Clash Hitlijst'. Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade singles ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale 'The Clash-Hitlijst Award' met daarbij twee betaalde optredens in de Benelux. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. The BENELUX Edition 2016 Na zeven spectaculaire seizoenen van ‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar België en Luxemburg gegaan. Vanaf 2011 is 'The Clash' internationaal, nog groter en vooral… nóg spannender geworden en gaat ook het komende jaar weer op zoek naar de beste en de populairste coverband van de Benelux. ‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes. Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Benelux’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Benelux’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus een jaar lang de ‘beste of populairste coverband van de Benelux’ noemen. In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in de Benelux verdeeld in zes regio's (Noord, Oost, Zuid en West), extra landelijke cyclus en België/Luxemburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid: - CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux - Presentatie/release avond - Tour van 20 optredens door de gehele Benelux O.a. de winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2011/2012' Rock coverband Koyle stond wekenlang hoog in de Mega Top-100 met haar gewonnen single/videoclip End Of June. In totaal hebben al 10 singles van winnaars van 'The Clash' in deze hitlijst gestaan.

Auteur

Albert-Jan Garama