Winkler Prins Veendam viert feest

VEENDAM

Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam viert van 10 tot en met 15 oktober feest ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan. Het hoogtepunt is een groots opgezette reünie op zaterdag 15 oktober, een feest van ontmoeting en herkenning.

Meer informatie over WP150 is te vinden op www.wp150.nl. De inschrijving is geopend vanaf 8 maart. Eerste plattelandsgemeente met een ‘ Hoogere Burgerschool” Dankzij de initiatieven van Anthony Winkler Prins, destijds dominee in Veendam, kon in 1866 de gemeente Veendam als eerste plattelandsgemeente de deuren openen van een ´Hoogere Burger School´. De school werd later uit eerbetoon voor de oprichter naar hem vernoemd. Anthony Winkler Prins is bij velen bekend van de door hem geschreven encyclopedie. Oud-leerling of oud-medewerker? Zelf aanmelden! Duizenden leerlingen hebben in al die jaren de Winkler Prins verlaten en zijn uitgewaaid over heel Nederland, Europa en de rest van de wereld. Het is voor de reüniecommissie niet te doen om al deze adressen te achterhalen. Via Facebook, www.wp150.nl en een regionale en landelijke mediacampagne wordt bekendheid gegeven aan deze reünie (zie advertentie in dit blad). Oud-leerlingen en oud-medewerkers worden opgeroepen zich zelf aan te melden via wp150.nl als ze dit feest van herkenning niet willen missen. De commissie verwacht reünisten van 20 tot misschien ver in de 80 jaar of nog ouder. Foto Bert Buiring Fotografie Veendam

Auteur

Albert-Jan Garama