The Crucifixion door Vocalin Drenthe

ROLDE

Vocalin Drenthe speelt The Crucifixion van John Stainer op vrijdag 25 maart in de Jakobuskerk in Rolde.

Het werk van Stainer dankt zijn grote populariteit aan de variatie en is niet een passie, zoals we die kennen van Bach. Dit concert duurt ongeveer ruim een uur. Het is een kerk-oratorium naar aanleiding van gedeelten uit de lijdensgeschiedenis, met een orkestrale rol voor het orgel, afwisselende koordelen, solo’s voor tenor en bas, een zeldzaam duet voor mannenstemmen en de luisteraars worden uitgenodigdom bij de koralen mee te zingen. The Crucifixion is een Engelstalige passion. Het stuk is geschreven voor tenor en bas solo, gemengd koor en orgel. The Crucifixion wordt afgesloten met een hymne: For the love of Jesus en een simpel Amen. Aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site: www.vocalindrenthe.nl. Er wordt bij de collecte gerekend op een vrijwillige bijdrage. Richtbedrag euro 15. De organisatie is in handen van stichting Vocalin Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama