Eetbare Voetspot (eetbare tuin) bij het Duurzaamheidscentrum Assen

ASSEN

Samen met de Natuur en Milieufederatie Drente, de gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap is Leah Groeneweg een eetbare Voetspot aan het aanleggen bij het Duurzaamheidscentrum in Assen.

De Eetbare Voetspot wordt een eetbare tuin met vakken eetbare wilde planten, eetbare bloemen, vergeten groenten en vergeten fruit. De tuin zal gratis toegankelijk zijn en door middel van informatieborden kunnen bezoekers kennis opdoen over de verschillende planten, struiken, groenten en kruiden en bij de balie liggen recepten die de bezoekers mee naar huis kunnen nemen. Tijdens NLDoet op zaterdag 12 maart wordt met een groep vrijwilligers een eerste begin gemaakt met de aanleg van de tuin. Stapelmuurtjes bouwen, paadjes aanleggen en de eerste planten en struiken planten. Voor 12 maart zijn vrijwilligers nodig, maar zeker ook voor de tijd daarna. Meer informatie over de Eetbare Voetspot: http://www.nmfdrenthe.nl/actueel/help-mee-een-eetbare-voetspot-te-creeren/ http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=13721

Auteur

Albert-Jan Garama