Asser mountainbikers aan de start van de Algarve Bike Challenge

ASSEN

Tim Smeenge en Thom Bonder van MTB Team Klaucke uit Assen stonden afgelopen weekend aan de start van de Algarve Bike Challenge in Portugal. Dit is een wedstrijd over drie dagen die in koppels verreden wordt.

Tussen de deelnemers uit twaalf verschillende landen waren Tim en Thom de enige Nederlanders die aan de start stonden. Het begon vrijdagavond met een proloog van 2,5 km door het centrum van het stadje Tavira. Deze proloog bestond uit een ronde met 3 klimmen, veel bochten en een paar trapafdalingen, waarbij ze als veertiende eindigden. Zaterdag stond er een marathon van 101 km en 2800 hoogtemeters op het programma. Deze keer wisten ze als achttiende te finishen. Zondag was de laatste etappe van 85 km en 2700 hoogtemeters, waar ze als 15e wisten te eindigen. Dit leverde een uiteindelijke ook een keurige vijftiende plaats op in het eindklassement. Terwijl Tim en Thom in Portugal hun wedstrijden reden, stonden twee van hun teamgenoten aan de start in Steenwijk bij de laatste wedstrijd van de winterkompetitie. Rachelle Huberts eindigde bij de dames als vierde en Micha Gankema eindigde als tweede, wat hem een verdiende tweede plaats opleverde in het eindklassement. Al met al prima prestaties voor het MTB team Klaucke.

Auteur

Albert-Jan Garama