Lezing over kleine marterachtigen in Duurzaamheidscentrum Assen

ASSEN

De kleine marterachtigen vormen een vergeten soortgroep. Deze dieren hebben een verborgen en complexe leefwijze, laten zich niet gemakkelijk onderzoeken en worden slechts incidenteel waargenomen.

Gericht onderzoek naar deze dieren en hun welzijn bestaat in Nederland nauwelijks. De Werkgroep Kleine Marterachtigen werkt daarom onder meer aan het ontwikkelen van nieuwe methoden om deze dieren effectief en systematisch te kunnen inventariseren en monitoren en om daarmee inzicht te krijgen in leefwijze. Erwin van Manen van de Werkgroep Kleine Marterachtigen komt een lezing geven over deze dieren. Er passeert van alles over de hermelijn, wezel en bunzing de revue. Zo worden de ecologie, de onderzoeksmethodiek en de bescherming besproken. De lezing wordt gehouden op vrijdag 18 maart om 19.30 uur in het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, Assen. Voor leden van Vrienden van het Asserbos is de toegang gratis. Niet-leden betalen euro 2. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama