Landelijke Opschoondag ook in Midden-Drenthe

BEILEN

De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 19 maart. Op deze dag gaan overal in het land gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers samen de straat op om zwerfafval aan te pakken. Met de opruimactiviteiten is Midden-Drenthe Supporter van Schoon; de beweging die inmiddels meer dan 180.000 enthousiaste deelnemers heeft.

De gemeente Midden-Drenthe doet mee aan deze dag door initiatieven te ondersteunen waardoor gezamenlijk het zwerfafval kan worden aangepakt. In de gemeente komen de initiatieven veelal van organisaties van dorpsbelangen en buurtverenigingen, maar elk initiatief is welkom. De gemeente faciliteert door het beschikbaar stellen van onder andere grijpers en handschoenen. Een activiteit aanmelden kan op de website van supporter van schoon www.nederlandschoon.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama