Wildplukwandeling op Heidenheim

VRIES

Stichting Het Drentse Landschap heeft samen met Bloemenpad op dinsdag 15 maart om 10.00 uur een wildplukwandeling over landgoed Heidenheim bij Vries. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com. De prijs voor deze wandeling is € 12,50 p.p. (inclusief wildplukversnapering).

Tijdens een heerlijke wandeling over het Landgoed Heidenheim vertelt Leah van Bloemenpad je van alles over de eetbare wilde planten die we onderweg tegen komen. Je leert welke planten eetbaar zijn en krijgt tips hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Na afloop van de wandeling is er een wildplukversnapering, zodat je de mogelijkheden die de eetbare planten bieden gelijk kunt ervaren. Landgoed Halverwege Assen en Vries ligt Heidenheim. De aanwezigheid van een lanenstructuur, een markant landhuis en enkele voormalige dienstwoningen laat zien dat we hier met een heus landgoed te maken hebben. Heidenheim is een ontginningslandgoed. Ooit besloeg het een oppervlakte van 200 hectare. De voormalige entree van het landgoed bevindt zich langs de weg van Vries naar Assen. Twee pilaren markeren hier het begin van de oude oprijlaan. De lange laan van het landgoed maakt deel uit van een netwerk van onverharde paden dat doorloopt tot in Vries.

Auteur

Albert-Jan Garama