Mannen van De Traan met mystery guest in De Amer

AMEN

Ze zijn niet weg te denken uit het programma van De Amer. Op zaterdagavond 12 maart treedt het mannenkoor De Traan uit Borger voor de 20ste keer op in De Amer, dat het 25-jarig jubileum beleeft.

Ze zullen ook bij deze gelegenheid vol overgave hun levensliederen ten gehore brengen, maar toch is er een verschil met vorige optredens in De Amer. Voor De Traan is het dubbele jubileum aanleiding om het mannenbolwerk voor één keer open te breken. Een gastzangeres gaat een aantal liederen meezingen. Wie deze mystery guest is blijft een geheim dat pas tijdens het concert onthuld zal worden. Het gaat in elk geval om een artieste die al vaker op het podium van De Amer heeft gestaan. De Traan zelf wordt gevormd door een grote groep zangers met krachtige stemmen, ondersteund door een achtmans orkest. Hun repertoire kent een hoog snik-, meezing- en feestgehalte. Jans Polling is de dirigent van het koor en praat het programma, dat ook allerlei hilarische en absurde acts bevat, aan elkaar. In De Amer spelen in de regel singer-songwriters, bluesmuzikanten, folkbands en vertolkers van americana. De Traan valt buiten dat kader, maar slaagt er elk jaar weer in het publiek in feeststemming te brengen. Zaterdagavond 12 maart, 20.00 uur, entree euro 17,50. Reserveren via: 06 83 22 56 80

Auteur

Albert-Jan Garama