RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Gasfabriek'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Gasfabriek.

ASSEN - In september 1961 werd gevierd dat de Asser gasfabriek honderd jaar bestond. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een ballonnenwedstrijd en een cakebakwedstrijd, wel op aardgas gebakken uiteraard. Er was ook een tentoonstellingsruimte waar deze stand van de NAM te zien was. De vele zegeningen van de fossiele brandstofwinning werden tentoongespreid, zoals een model van een boortoren en een miniatuur jaknikker. Met deze stand zou de NAM anno 2016 niet meer wegkomen waarschijnlijk. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Tekst Wim Ensing Foto Drents Archief Gemeente Assen

Auteur

Albert-Jan Garama