NL Doet: buurtmoestuin Het Schakelveld

ASSEN

Op dit moment wordt er door bewoners van de wijk Baggelhuizen en de drie basisscholen hard gewerkt om een buurtmoestuin te realiseren op het braakliggende terrein naast het MFA Het Schakelveld.

Ze worden hierin ondersteund door bureau Stek en Streek; zij hebben de afgelopen jaren al meerdere buurtmoestuinen helpen oprichten in Assen. Om de buurtmoestuin ook een gezellige ontmoetingsplek voor wijkbewoners te maken, worden er vrijdag 11 maart (van 9 tot 15 uur) houten bankjes voor in de tuin gemaakt. In het kader van NL Doet heeft het Oranjefonds hier inmiddels een subsidie voor toegekend. Enthousiaste wijkbewoners kunnen zich hiervoor opgeven, om gezamenlijk met de VSO leerlingen van de Van Lieflandschool de krachten te bundelen en de bankjes te vervaardigen. Het belooft een gezellige dag te worden; voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Vrijwilligers zijn welkom Timmerervaring is mooi, maar is niet vereist. Opgeven kan op de site www.nldoet.nl (klus: bankjes bouwen voor de buurtmoestuin).

Auteur

Albert-Jan Garama